Biofeedback, neurofeedback

A családtervezéssel, a gyermekvállalással, az anyasággal járó kihívások, az erős, sikeres, vonzó nő megformálása komoly testi és lelki terhet rónak minden nőre. Törekvéseink sikerességét saját egyéniségünk mellett számos olyan belső és külső tényező befolyásolja, mint a szervezetben zajló hormonális változások, az egyénre ható pszichés és fizikális  terhek, traumák, a környezet elfogadása és támogatása, illetve annak hiánya.  Ha nem tudunk megfelelni a vélt vagy valós elvárásoknak, az az álmatlanságon, a fáradtságon, a tartósan rossz hangulaton, az étvágyzavarokon keresztül elvezethet a kimerültséghez, a depresszióhoz, hosszútávon pedig számos testi betegség kialakulásához.

Ezekkel a tünetekkel találkozhatunk a meddőség kezelése során, a szülés utáni depresszió esetében, a változókor megélésekor és tartósan stresszes élethelyzetekben is.

Nagyon fontos, hogy ezeket a panaszokat ne titkoljuk el, hanem vonjuk be szeretteinket, és keressünk szakmai segítséget a megújuláshoz.

neurofeedback egy non-invazív, modern, gyógyszermentes eljárás. A neurofeedback tréning célja, hogy a kezelések során az érintett egyén egy kedvezőbb és jobb agyi szabályozást és ehhez kapcsolódóan optimalizált működést sajátítson el. Néhány tréninget követően az agy ezen funkciók elsajátítását követően jobban tudja „saját magát” és a szervezet egészét működtetni, és ennél fogva minden, ehhez köthető probléma jelentősen enyhül vagy akár megszűnik.

Mi az a neurofeedback?

Egy hasonlattal élve a neurofeedback egy olyan speciális tükör, amely által az agy elektromos tevékenységét tárjuk a gyakorló elé. A neurofeedback tréning során – a fej felszínéről elvezetett EEG- jelekkel – a tudattalan agyi aktivitást rögzítjük és tesszük láthatóvá az páciens számára annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyük az idegrendszer tanulási, változási folyamatait. A neurofeedback tréning egyrészt egy terápiás eljárás, amely képessé teszi az egyént arra, hogy a saját idegrendszerében rejlő tartalékok felszabadításával, működésének optimalizálásával bizonyos betegségektől megszabaduljon, életminőségét javítsa, egészségét kiteljesítse, teljesebb és sikeresebb életet éljen.

Ugyanakkor a neurofeedback az egyik legmodernebb tanulási rendszer is, amely az agyműködést az agyhullámok monitorozásán keresztül, azok tudatos befolyásolásával tökéletesíti. Hatása agy megújulási képességén, a neuroplaszticitáson alapul.

A neurofeedback tréning javítja az általános közérzetet, és hozzájárul a testi, lelki fittséghez is. Emiatt világszerte egyre több ember fordul a biofeedback és más gyógyszermentes, kevésbé hagyományos terápiák felé az egészség megőrzése vagy visszaszerzése érdekében.

Amennyiben a kezelés felkeltette érdeklődését, további részletekért keressen fel elérhetőségeim valamelyikén!