+36 30 369 1029

info@drpacsaszilvia.hu

Rólam

dr. Pácsa Szilvia – nőgyógyász, inkontinencia szakértő és biofeedback tréner

nőgyógyász budapest

Nőgyógyászként és biofeedback trénerként célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz, és az egészséges élet megtartásához segítsem. Gyakorló orvosként folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a hagyományos (gyógyszeres, műtéti) terápiás megoldásokat kiegészítve a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni.

Praxisomban a kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amellyel valóban tartós eredményeket érhetek el pácienseim nőgyógyászati panaszainak kezelésében. Szakmai munkám során személyesen győződtem meg az általam használt, tudományosan is bizonyított módszerek hatékonyságában.

Pályafutásom:

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban kezdtem dolgozni 1988-ban. Esztergomban váltam szülész-nőgyógyász szakorvossá, és az egészségmegőrzés és fejlesztés progresszív szemléletének elkötelezett hívévé, aki gyógytornász és pszichológus szakemberekkel összefogva szülésfelkészítő tanfolyamokat vezetett, nyitott szülőszobával, bababarát kórházi háttérrel.

1996 és 2006 között nemzetközi gyógyszercégek marketing vezetőjeként, 2006-tól egészségügyi, egészségfejlesztési és szociális fejlesztési tanácsadóként, majd egészségfejlesztőként szerveztem és menedzseltem hazai és nemzetközi egészségprogramokat. Az utóbbi 22 évben, egészen a mai napig folyamatosan részt veszek olyan projektekben, melyek lehetőséget adnak a külföldi példák, tapasztalatok és trendek megismerésére, tanulmányozására. Ma főként olyan diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs módszerekkel dolgozom, mint a biofeedback, a neurofeedback, a kismedencei fizioterápia vagy a lézerterápia.

dr. Pácsa Szilvia

2016 óta újra nőgyógyászként dolgozom Budapesten, mellette pedig a NeuroSol Egészségközpontban bio- és neurofeedback módszereket oktatok és terjesztek Magyarországon. Tanítványaink, partnereink jelenleg főként a tanulási nehézséget kezelő gyógypedagógusok, pszichológusok köréből kerülnek ki, de egyre többször keresnek fel bennünket fizioterápiával, mentális (depresszió, PTSD, traumás agysérülés) vagy szív-érrendszeri (szívinfarktus, agyvérzés) rehabilitációval foglalkozó szakemberek is.

A betegek igényeire és elvárásaira reagálva 2017-ben határoztuk el egy kismedencei rehabilitációs csapat létrehozását Belvárosi Orvosi Centrumban. Jelenleg a kismedencei rehabilitációs csapat vezetőjeként és nőgyógyászként a Belvárosi Orvosi Centrumban dolgozom, biofeedback trénerként pedig a NeuroSol Egészségközpontban kezelem a hozzám fordulókat. Hetente egy alkalommal az Alfa Egészségközpontban is tartok nőgyógyászati rendelést.

Speciális szakterületem:

Vallom, hogy az egészség visszanyerésének, megőrzésének, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése. Egy kismedencei betegség esetén a nőgyógyász, urológus, gyógytornász és pszichológus tudásokat egyaránt biztosító szakmai csapat képes csak valóban az egyénre szabni a terápiás megoldásokat.

Pácienseink a kismedencei rehabilitációban főként olyan hölgyek, akik szülés, műtét vagy egyéb változások után vissza akarják nyerni formájukat, és nem csak meg akarnak szabadulni a kismedencét, a női nemiszerveket érintő fájdalomtól vagy az akaratlan vizeletvesztéstől, de készek is tenni érte. A kivizsgálás során a legmodernebb technikákat alkalmazzuk, és melynek része a kismedencei izomzat működésének számtógéppel történő vizsgálata is (biofeedback EMG vizsgálat).
A kezelések szerves része a betegedukáció és az aktív bevonás, hiszen csak a pácienssel együttműködésben tudunk tartós megoldást elérni. Kezeléseink a traumamentes megoldásokat, valamint a szervezet saját forrásait is igénybe vevő, bizonyítottan hatékony eszközök és beavatkozások használatát helyezik előtérbe.

Mindennapi élményem a páciens panaszok változása, javulása, a gyógyulás megtapasztalása a kismedencei rehabilitációnak köszönhetően. Igyekszem tudásomat minél több embernek továbbadni, akár tanácsadásról, akár előadásról, akár oktatásról legyen szó.

Végzettségeimet és munkásságomat részletesen megtekintheti naprakész LinkedIn profilomon.